☰  MENU

Jonge politicy: ‘duurzaamheid moet in het nieuwe regeerakkoord’

De voorzitters van de tien politieke jongerenorganisaties hebben een manifest opgesteld en ondertekend voor een duurzamer Nederland. Het manifest werd door oud-politicus Jan Terlouw gepresenteerd in De Wereld Draait Door. Lees meer >>>

Over duurzaamheid denken wij allemaal hetzelfde!

aldus jongeren GroenLinks, D66, ChristenUnie, SP, PvdA, DENK, PvdD en SGP, CDA, VVD

Het manifest over duurzaamheid was een initiatief van Jan Terlouw, die de jongeren bij hem thuis uitnodigde om het samen op te stellen. Vorig jaar kreeg een pleidooi van Jan Terlouw in De Wereld Draait Door voor onderling vertrouwen, met zijn veelbesproken opmerking over touwtjes uit de brievenbussen, veel aandacht. Precies dat soort vertrouwen was volgens de jongeren nodig voor de totstandkoming van het manifest.

In het manifest staan vijf punten die volgens de ondertekenaars moeten worden opgenomen in het nieuwe regeerakkoord. De ondertekenaars zijn de voorzitters van de politieke jongerenorganisaties van CDA, D66, VVD, ChristenUnie, SP, GroenLinks, PvdA, DENK, PvdD en SGP.

Milieu

De eerste drie maatregelen in het manifest zijn gericht op het milieu. Zo willen de jongeren dat Nederland gaat behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Het kabinet zal daarvoor concrete maatregelen moeten nemen die er met name op gericht zijn de temperatuurstijging onder de twee graden Celsius te houden.

Ook willen ze dat het principe ‘de vervuiler betaalt’ uitgangspunt wordt van het kabinetsbeleid en dat het kabinet bij elke nieuwe maatregel zal kijken wat het effect daarvan is op de kwaliteit van de aarde, nationaal, internationaal en in de toekomst.

In punt vier staan multinationals centraal. De jongeren willen dat het kabinet alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat multinationals niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf, zoals nu het in veel gevallen gebeurt.

Als laatste punt willen de jongeren dat menselijke maat de norm is in wetgeving, regelgeving en beleid.

Bronvermelding: lees het gehele artikel op www.nos.nl

← Prev actualiteit ItemHoogleraren: Toon moed en leiderschap voor groene economie

Next actualiteit Item →Vragen @Nationaal Warmte Congres